Veel bezoekers zijn enthousiast over het werk van Rinus Roepman. Perfect afgewerkte kastjes van notenhout, met subtiel ingebouwde verlichting. Spannende, mooie en intrigerende combinaties van beeld, tekst en object. Vaak afkomstig van of geïnspireerd door reizen. Ook waarnemingen die hij deed en gedachten, kunnen tot een invulling leiden. Of iets wat hij vindt. Twee aan twee vertellen ze verhalen. Die u zelf kunt bedenken. Maar bij elk werk heeft Rinus Roepman ook een persoonlijk verhaal. Zoals u in een filmpje kunt zien.

Op zondag 3 september 2017 is Rinus er zelf en vertelt hij vanaf 13.30 uur over zijn werk in zijn ruimte in de Oude School (Markt 5). Met veel plezier zal hij u meenemen naar de wereld achter zijn kastjes. Daarmee voegt hij er een boeiende dimensie aan toe. Gratis entree op vertoon van een toegangsbewijs voor het festival.