Zondag 3 september 2017, 16.00 tot 18.00 uur – BachPlus Opera Pimpinone Teleman
Locatie: Sint Baafskerk

Wat gebeurt er als een mooie en lieftallige dienstmeid het hoofd van haar oudere werkgever Pimpinone op hol doet slaan? Eenmaal het huwelijkscontract ondertekend, verdwijnt haar onderdanigheid als sneeuw voor de zon en ontpopt Vespetta zich tot een venijnig wespje dat haar naam alle eer aandoet. Bachs collega, concurrent en vriend Georg Philipp Telemann – dit jaar 250 jaar geleden overleden – kijkt in zijn kameropera Pimpinone (Die ungleiche Heirat zwische Vespetta und Pimpinone, TWV 21:15) vanop de zijlijn met humor naar de perikelen van dit ongelijke huwelijk. Pittige muziek, snedige dialogen, gevatte replieken en misschien wel de allereerste echtelijke ruzie in muziek gezet…

Artistieke leiding: Bart Naessens.
Zang: sopraan Amaryllis Dieltiens en bas Tiemo Wang.
Instrumentaal ensemble: eerste viool Annelies Decock – Ortwin Lowyck – Izana Soria, tweede viool Marie Mooij – Gisela Cammaert – Marieke Vos, viola Kaat De Cock – Manuela Bucher, cello Bernard Woltèche – Edouard Catalan en violone Elise Christiaens.
Organo: Bart Naessens.

BachStad Aardenburg biedt bezoekers van het concert een combiticket concert BachPlus Opera Pimpinone Teleman + Kunstenfestival Aardenburg aan. Entree: combiticket € 22,50Kaarten in voorverkoop ook aan de ontvangstbalies:  Voormalige Gemeentehuis en Sint Baafskerk