Het kunstwerk ‘Bovenste extremiteit’ (2018) van Kasper De Vos heeft een nieuwe plek gekregen in de tweede editie van de Biënnale Kunstenfestival Aardenburg. De gemeente Sluis had bezwaar gemaakt dat het werk was opgehangen in het oude lindendreefje die leidt naar de toegang van de Sint Baafskerk.

Het werk, opgebouwd uit hout, polystyreen, buizen, elektriciteitskabels, pvc buis, spanriemen, acrylhars en metaal kreeg een plaats in een schuur achter het vervallen huisje dat rechts staat van het voormalig stadhuis aan de Markt. De hand, ongeveer 9 meter lang, roept een magische en beklemmende indruk op in de schuur.

Kasper De Vos (°1988) – Bovenste extremiteit, 2018
Hout, polystyreen, buizen, elektriciteitskabels, pvc buis, spanriemen, acrylhars en metaal, 60 x 900 x 200 cm

Foto: Wietse Jongsma