Zondagmiddag 28 juli 2019 kan je deelnemen aan een performance van de Belgische kunstenares Nienke Baeckelandt. Ze stelt tentoon tijdens de tweede Biënnale Kunstenfestival Aardenburg en organiseert een “SNIP IT”-actie,  waar gelijk wie kan aan deelnemen. Als deelnemer versnipper je met een schaar stukken papier op het tempo en de intensiteit van muziek. Je geeft je volledig over aan de muziek. De actie duurt ongeveer 15 min, en gaat vooraf met een inleiding door de kunstenares. Het resultaat is een snippertapijt.

Als deelnemer breng je mee: een mp3/ipod-speler of je smartphone met minimaal drie liedjes, hoofdtelefoon of oortjes en een schaar. De kunstenares zorgt voor papier. Verzamelen om 16 uur aan het info- en ticketkantoor aan de Marktstraat 3 in Aardenburg. Vandaar wandelen we samen naar de plaats waar de “SNIP IT” zal plaatsvinden.

Hieronder enkele foto’s en een filmpje van een eerdere “SNIP IT”.

 

Nienke Baeckelandt (Oostende,1989) studeerde Installatiekunst aan het KASK in Gent. Beelden komen tot stand als resultaat van een drang om bepaalde acties te stellen waarin het spanningsveld tussen controle en intuïtie voor haar zeer belangrijk is. Haar werken zijn vaak resultaten van concentraties van momenten of intensiteiten.