Na de zomer zijn wij met veel enthousiasme en vertrouwen begonnen met de voorbereidingen voor de vierde editie van het Aardenburgse kunstenfestival, dat verder gaat onder de naam Aardenburg Kunst Biënnale.

We hadden in vier jonge curatoren een bevlogen team gevonden, dat zich opmaakte om van deze vierde editie weer een succes te maken; samen met ons en onze trouwe vrijwilligers.

Op 22 september 2023 zijn we met een bus vol vrijwilligers naar Antwerpen geweest waar we door onze curatoren zijn ontvangen en rondgeleid over de door hen gemaakte expositie Publiek Park.

Op 6 november moest ons curatorenteam met spijt in het hart ons vertellen, dat zij om strikt persoonlijke redenen hadden besloten de pijp aan Maarten te geven.

Na rijp beraad zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe curator, die we ook hebben gevonden in de persoon van Robert Monchen. Op 4 december hebben we met Robert kennisgemaakt. Bij die gelegenheid heeft hij zichzelf en zijn ideeën gepresenteerd. Hij zou begin januari kunnen beginnen met de voorbereidingen.

De 4 maanden achterstand die we hebben opgelopen hebben ons echter duidelijk gemaakt, dat de voorbereidingstijd voor een nieuwe biënnale te kort is. Met name voor het schrijven van de uitgebreide subsidieaanvragen is veel tijd nodig, net als voor het samenstellen van een goed, volledig en spraakmakend programma. Er zat dus niets anders op dan te besluiten om de biënnale in 2024 niet door te laten gaan.

Van veel kanten hebben we moeten horen dat dit een verstandige beslissing is geweest. Dit sterkt ons in onze drive om met volle energie door te gaan en een volgende biënnale voor de zomer van 2025 in de steigers te zetten. Van de verdere ontwikkelingen zullen we jullie op de hoogte houden.

Namens het bestuur van Stichting Aardenburg Kunstenfestival
Willem de Stigter, voorzitter