Randprogramma

 

Foto Wietse Jongsma

Vr 28 juni 2019
Opening Biënnale Kunstenfestival Aardenburg door Zeeuws Orkest

Uur
20.00 tot 22.00 uur

Locatie
Sint Baafskerk, Sint-Bavostraat, Aardenburg

Entree
Op uitnodiging

Reserveren
Op uitnodiging

Foto Supereep

Za 29 juni 2019
Opening Biënnale Kunstenfestival Aardenburg

Het is eindelijk zo ver: de opening van de tweede editie van de Biënnale Kunstenfestival Aardenburg. De Zeeuws-Vlaamse band Dazzle Drive zorgt voor de muziek, rockcovers, voornamelijk uit de sixties en seventies. In de sound zit af en toe een vleugje rockabilly. Bij een reeks food trucks kan u terecht voor een hapje. Een drankje wordt geleverd aan de bar. En met een artistieke verrassing trekken we de tweede editie op gang.

Uur
19.00 tot 22.00 uur

Locatie
Markt, Aardenburg

Entree
Gratis

Reserveren
Niet nodig. Vrijwilligers reserveren voor het eten via krysiajongsma@gmail.com

Za 6 juli 2019
John Snauwaert Trio

De drie heren van het Trio John Snauwaert (sax), Hendrik Braeckman (gitaar) en Marcos Varela (bas) hebben een hart voor jazz. Ze spelen jazzstandards, gestript, authentiek en intiem gebracht.

Uur
20.00 tot 22.00 uur

Locatie
Tuin familie Neefs, Weststraat 84, Aardenburg

Entree
Vrijwillige bijdrage

Reserveren
Niet nodig

Foto Edwin Huizing

Foto Johan Kezer

Za 13 juli 2019
Trio Manito

De temperamentvolle zangeres Monica Coronado, haar vaste begeleider gipsygitarist Manito en danseres Judith ‘La Rubia’ Naber brengen met de voorstelling ‘Melodías del Corazón’, een programma vol passie, weemoed en hartstocht. Ofwel geboren in Spanje, ofwel gebeten door de Spaanse muziek dompelt het trio het publiek onder in de wereld van de flamencomuziek.

Uur
20.00 tot 22.00 uur

Locatie
‘inhetherenhuis’, Sassenstraat 3, Aardenburg

Entree
€ 7,50

Reserveren
Bij voorkeur reserveren via info@kunstenfestivalaardenburg.nl

Vr 19 juli 2019
De Regels van Meneer Aart Noevoo
Kinderkunstenrondleiding

Daar is hij hoor. Meneer Aart Noevoo. Natuurlijk heeft hij ook zijn aktetas meegenomen. Daar zitten alle regels en wetten van de kunst in. Want zeg…. Je kan niet zomaar een schilderij ophangen of een beeld neerzetten. Wat denken de mensen wel! Meneer Aart Noevoo neemt de kinderen mee naar de kunstwerken van het Kunstenfestival Aardenburg. Soms vindt hij het wel erg mooi. Soms vindt hij zo’n kunstwerk maar raar. En kloppen de kunstwerken wel bij alle Regels? Nou….Meneer Aart Noevoo weet het niet zeker. Weten de kinderen het dan misschien? Wat vinden zij ervan?

De wandeling met Meneer Aart Noevoo (Rini Fenijn van Ferini Theater) is voor kinderen een aparte, theatrale en zeer ludieke manier om het Kunstenfestival Aardenburg te verkennen. Leerzaam, maar ook vermakelijk en motiverend om kunstwerken met eigen ogen te leren lezen.

Uur
Start om 13.00 en 15.00 uur

Locatie
Verzamelen aan de kiosk op de Markt, Aardenburg

Entree
Vrijwillige bijdrage

Reserveren
Niet nodig

Jos Van Immerseel (boven) – Foto David Samyn | Lisa Shklyaver (midden) – Foto Pressiana | Yeree Suh – Foto Marco Borggreve

Za 20 juli 2019
Vlaamse Meesters oog in oog – Concert Jos van Immerseel, Yeree Suh en Lisa Shklyaver

Jos van Immerseel vooral bekend als dirigent van het wereldvermaarde klassieke orkest Anima Eterna Brugge voelt zich thuis in Middelburg. In Middelburg is zijn Atelier Anima gevestigd, een plek voor creatie, niet alleen voor hem, maar voor vele andere klassieke muzikanten. Het concert nemen Jos Van Immerseel (Hammerflügel, België), Yeree Suh (Sopraan, Korea) en Lisa Shklyaver (Klarinet, Oost-Rusland) de luisteraars mee in hun wereld die reikt van de renaissance- naar barokmuziek van Monteverdi tot het 20ste-eeuwse geluid van Gershwin. Op het programma werk van Beethoven, Schubert en Mendelssohn.

Na het concert kunnen de aanwezigen nog even napraten en biedt de organisatie een drankje aan. Het concert kadert in het project Vlaamse Meesters in Situ, een initiatief van Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen dat loopt in de kerk van 1 juni tot 30 september en in de tweede editie van de Biënnale Kunstenfestival Aardenburg.

Uur
20.00 tot 21.00 uur

Locatie
Sint-Petrus- en Pauluskerk, Middelburgse Kerkstraat, Middelburg

Entree
€ 10,-

Reserveren
Niet verplicht, maar is aangewezen: theo.de.bruyckere1@telenet.be –  +32 468 128 568

Downloads
Programmadetails

Foto Damon De Backer

Zo 21 juli 2019
Het Verloren Akkoord

Het Verloren Akkoord is een cabaretduo bestaande uit Rutger Mathys en Sebastiaan Carron. Twee jonge gasten die twee grote passies delen: muziek en humor! Rutger en Sebastiaan brengen een programma met eigen nummers uit hun cabaretshows, aangepaste versies van eigen nummers die met ’t Groot Lawaai’ worden gebracht en covers van bekende crooners, Nederlandstalige kleinkunst en Franse chansons. Ideaal dus voor een tuinconcert.

Uur
16.30 tot 18.00 uur

Locatie
Tuin familie Neefs, Weststraat 84, Aardenburg

Entree
Vrijwillige bijdrage

Reserveren
Niet nodig


AFGELAST door weersomstandigheden!
Za 27 juli 2019

Flageolettes

De Flageolettes zijn een multi-instrumentaal muziekduo. Simone Flageolet op bas en viool en Femke Flageolet op gitaar en accordeon. Soms kazoo, mandoline of scatvocals maar altijd zang uit het hart door beide dames.

De Flageolettes spelen muziek van vroeger tot nu, van tango tot jazz, van Nederland tot Zuid-Amerika en via Rusland weer terug, pop van alle tijden, van chill naar heavy, mambo, swing, bossa nova, ska, klezmer, disco, rock&roll, reggae en nóg veel meer.

Uur
20.30 tot…

Locatie
Kaaiplein, Aardenburg

Entree
Vrijwillige bijdrage

Reserveren
Niet nodig

Zo 28 juli 2019
Culturele Kerkdienst

Oecumenische kerkdienst door de drie kerken in Aardenburg met als gastspreker schrijver en theatermaker Kees van der Zwaard (1962), van opleiding theoloog. De dienst duurt ongeveer een uur, waarna er gelegenheid is om een kopje koffie of thee te drinken een na te praten.

“Je eerste adem heb je van de wind gekregen, wie weet van waar hij komt, waar hij begint…” Zo begint ‘Adem’, één van de eerste liedjes van Kees van der Zwaard. Het lied markeert zijn zwerftocht tussen verleden en toekomst. Op deze reis met verhalen en liedjes als reisgenoot en het publiek als lotgenoot is Kees onderweg. Hij sjouwt met de koffer van de geschiedenis, rommelt in de ladekast van het geheugen, drinkt uit de bron van de verbeelding, hoopt op het vuur van de passie en droomt van ietsje meer…

Uur
10.00 tot 12.00 uur

Locatie
Sint Baafskerk, Sint-Bavostraat, Aardenburg

Entree
Gratis

Reserveren
Niet nodig

Vr 2 augustus 2019
Bevrijding van ons grensgebied 1944

Frank Raeman MSM vertelt over de militaire tegenstanders en de verliezen in de grensregio aan de vooravond van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Frank Raeman werkt bij de Belgische defensie en is gespecialiseerd in oorlogsgraven. Hij kreeg een onderscheiding voor het terugvinden en identificeren in de jaren 1990 van een gesneuvelde piloot met zijn Spitfire. Met een muzikaal intermezzo door Anna Clijsen.

Uur
19.00 tot 21.00 uur

Locatie
Sint-Petrus- en Pauluskerk, Middelburgse Kerkstraat, Middelburg

Entree
Gratis

Reserveren
Niet nodig

Za 3 augustus 2019
Mathieu van Bellen en Maria Milstein

Violisten Mathieu van Bellen, met Zeeuws-Vlaamse roots, en Maria Milstein, geboren in Rusland, brengen een avondprogramma met onder meer sonates voor twee violen van de Belgische componist Eugène Ysaÿe en de Russische componist Sergei Prokofiev. Van Bellen en Milstein zijn jonge en veelbelovende musici met een stevig internationale reputatie.

Uur
20.00 tot 22.00 uur

Locatie
Sint Baafskerk, Sint-Bavostraat, Aardenburg

Entree
€ 12,50

Reserveren
Bij voorkeur reserveren via info@kunstenfestivalaardenburg.nl

Vr 9 augustus 2019
Cirkids – Straattheater door Kip van Troje

Met Cirkids maakt de vrolijke bende van Kip van Troje van iedereen een circusartiest! Als circusfiguren kleuren ze de straten. Speelse acrobatieën, stuntelige touwnummers, een beertje van een slangenvrouw, clowneske gevallen… ze brengen het allemaal. Sommige van hun acts zijn enkel en alleen om te bewonderen, andere nummers zijn er om mee te doen. Alle kinderen aan dek!

Uur
14.00 tot 16.00 uur

Locatie
Markt, Aardenburg

Entree
Vrijwillige bijdrage

Reserveren
Niet nodig

Za 10 augustus 2019
Marjolaine et les Manouches

Marjolijn Polfliet (zang), Arjan Verdoorn (gitaar), Willem de Deygere (gitaar en mandoline) en Patrick Krijger (contrabas) brengen Franse chansons: de klassiekers, de vergeten pareltjes en hedendaags werk in eigen interpretaties. Ze nemen u mee terug in de tijd van romantiek, drama en het Parijs uit de jaren 1930.

Uur
20.00 tot 22.00 uur

Locatie
Tuin familie Wijffels, Noordstraat 12, Aardenburg

Entree
Vrijwillige bijdrage

Reserveren
Niet nodig

Foto Pieter Coomans

Za 17 augustus 2019
Finissage

We sluiten (in besloten kring: vrijwilligers, locatiehouders en kunstenaars) de tweede editie van de Biënnale Kunstenfestival Aardenburg af met performances van enkele kunstenaars, de klanken van het zigeunerorkest Piroska Trio (viool, accordeon, gitaar, contrabas en zang) en een barbecue.

Uur
19.00 tot 22.00 uur

Locatie
Convent Santa Clara, Kloosterstraat 22, Middelburg

Reserveren
Vrijwilligers reserveren via info@kunstenfestivalaardenburg.nl