Dave Meijer - Portret

Dave Meijer

Dave Meijer (°1955, Souburg, Nederland) werkt in een artistiek vacuüm en neemt er geen genoegen mee om afgeleiden van de werkelijkheid te schilderen. Hij neemt de schilderkunst zelf als onderwerp, om de logica van het medium te doorgronden. Tijdens het creatieproces observeert Meijer de optische verschijnselen en probeert vervolgens de essentiële eigenschappen op een artistieke wijze te formuleren. Dat moeizame proces gaat gepaard met corrigeren, bijwerken, verf weghalen, wegschuren of nieuwe lagen verf aanbrengen. Zijn zoektocht naar het ultieme beeld eindigt nooit en zo sluipt een vorm van imperfectie in zijn werk. Een onvolmaaktheid dient als alibi om het onderzoek verder te zetten en nieuw werk te scheppen. Meijer maakt zowel autonome kunstwerken als series waarin de schilderijen verschijnen in een roosterpatroon. Het denkbeeldig kader van het geheel wordt op deze manier doorbroken tot in het oneindige.

Locatie: Het Gele Huis, Oude Kerkstraat 7, Aardenburg

Kunstwerk

Mijn atelier rondom (Basis) (2022) | Olieverf op doek en paneel

Foto’s

Berichten

De laatste dagen voor de opening – Video

De derde editie van Kunstenfestival Aardenburg is op zaterdag 16 juli 2022 van start gegaan. FreshFrame maakte een filmpje van enkele van de laatste voorbereidingen tijdens de opbouw. Je kan het filmpje bekijken via het Vimeo-kanaal van Kunstenfestival Aardenburg.

Kunstenaars KFA22 – Dave Meijer

Dave Meijer - Portret

Dave Meijer werkt in een artistiek vacuüm en neemt er geen genoegen mee om afgeleiden van de werkelijkheid te schilderen. Hij neemt de schilderkunst zelf als onderwerp, om de logica van het medium te doorgronden. Tijdens het creatieproces observeert Meijer de optische verschijnselen en probeert vervolgens de essentiële eigenschappen op een artistieke wijze te formuleren.

Meer over Dave Meijer | Overzicht kunstenaars KFA22

Hier komen de namen van alle kunstenaars