Domenico Mangano & Marieke van Rooy - Portret

Foto Romy Finke

Domenico Mangano & Marieke van Rooy

Domenico Mangano (°1976, Palermo, Italië) en Marieke van Rooy (°1974, Weert, Nederland) vormen sinds 2014 een kunstenaarsduo, waarbij de individuele artistieke carrière van Mangano wordt gecombineerd met van Rooy’s academische achtergrond in de politieke geschiedenis van de bebouwde omgeving. Hun werk komt steeds tot stand door de vereniging van onderzoek en artistieke praktijk. De narratieve benadering staat centraal in hun projecten: microverhalen, politieke en architecturale constructies op het sociale vlak, en de geschiedenis van het lokale vormen de basis van hun kunst. In het creatieproces combineren Mangano en van Rooy archiefonderzoek met participatie en educatieve projecten. De artistieke resultaten kunnen vorm krijgen in verschillende media zoals film, sculpturale installaties, participatieve performances en publicaties.

Locatie: Boerderij Oudkerk, Noordstraat 12, Aardenburg

Kunstwerk

Oysters for naturalization (2019) | Video

Foto’s

Berichten

Performance Domenico Mangano & Marieke van Rooy met Dario Calderone

Op de laatste middag van de derde editie van Kunstenfestival Aardenburg, zondag 4 september 2022, zal de audio van de video Oysters for Naturalization, van de kunstenaars Marieke van Rooy & Domenico Mangano, live uitgevoerd worden en daarmee veranderen in een theatrale ervaring.

De performance vindt plaats in samenwerking met de contrabassist Dario Calderone, die speciaal voor deze video de muziek componeerde. Calderone heeft als contrabassist nationale en internationale bekendheid. Hij speelt onder andere bij het Nieuw Amsterdams Peil, Trio Feedback en Maze.

Met dank aan Stichting Stokroos.

Van 15 tot 17 uur. Plaats: Boerderij Oudkerk, Noordstraat 12, Aardenburg.

Komt u kijken? Dan betaalt u een vrijwillige bijdrage.

Mangano & Van Rooy (Foto Robert Goodman) en Dario Calderone (Foto Contraventifusta)

Foto Mangano & Van Rooy: Robert Goodman
Foto Dario Calderone: Contraventifusta

Kunstenaars KFA22 – Domenico Mangano en Marieke van Rooy

Domenico Mangano & Marieke van Rooy - Portret

@mangano_vanrooy vormen sinds 2014 een kunstenaarsduo, waarbij de individuele artistieke carrière van Mangano wordt gecombineerd met van Rooy’s academische achtergrond in de politieke geschiedenis van de bebouwde omgeving. Hun werk komt steeds tot stand door de vereniging van onderzoek en artistieke praktijk. De narratieve benadering staat centraal in hun projecten: microverhalen, politieke en architecturale constructies op het sociale vlak, en de geschiedenis van het lokale vormen de basis van hun kunst. In het creatieproces combineren Mangano en van Rooy archiefonderzoek met participatie en educatieve projecten.

Meer over Domenico Mangano en Marieke van Rooy | Overzicht kunstenaars KFA22