Dries Boutsen - Portret

Foto Dani Gherca

Dries Boutsen

De collagetechniek is intrinsiek verbonden met het kunstenaarschap van Dries Boutsen (°1993, Hasselt, België). Gevonden materialen zoals papier en diverse vlakke materialen dienden aanvankelijk als basis voor zijn werk. Naarmate zijn artistieke praktijk zich verder ontwikkelde, ontstond de noodzaak om een derde dimensie toe te voegen. De collages drukten steeds meer hun wil uit om zich te ontpoppen tot architecturale entiteiten. Doorheen het proces ontleende Boutsen technieken aan de bouwindustrie, die hij steeds combineert met persoonlijke constructiemethodes. Door deze aanpak blijft zijn hand zichtbaar, mede door de selectie van gebruikte en verwerkte materialen. Boutsen hergebruikt vaak oude kunstwerken en materialen die sporen tonen van tijd en slijtage. Zijn constructies getuigen zowel van zijn eigen verleden als de westerse cultuurgeschiedenis. Door de methode van deconstructie blijven de architecturale collages steeds nieuwe vormen aannemen, afhankelijk van zijn gemoedstoestand.

Locatie: Weide Van Overloop, Paardenmarkt, Aardenburg

Kunstwerk

To take place (2022) | Mixed media

Foto’s

Berichten

De laatste dagen voor de opening – Video

De derde editie van Kunstenfestival Aardenburg is op zaterdag 16 juli 2022 van start gegaan. FreshFrame maakte een filmpje van enkele van de laatste voorbereidingen tijdens de opbouw. Je kan het filmpje bekijken via het Vimeo-kanaal van Kunstenfestival Aardenburg.

Dries Boutsen timmert verder…

Dries Boutsen timmert rustig verder aan zijn kunstwerk. Hij vordert al aardig in de wei van Van Overloop.

KFA22 - Dries Boutsen

Dries Boutsen – Eerste stappen

Dries Boutsen is in de weide van van Overloop begonnen met het bouwen van zijn installatie To take place. De ezels die in de weide vertoeven zijn naar een andere plaats gebracht. Hij had ook een gesprek met curator Benedict Vandaele.

Foto’s Willem de Stigter

Hier komen de namen van alle kunstenaars