Gommaar Gilliams - Portret

Gommaar Gilliams

De semi-abstracte schilderijen van Gommaar Gilliams (°1982, Lier, Belgium) verlenen toegang tot een dromerige en tijdloze wereld. Zijn poëtische beeldtaal en gedurfde schilderstijl nodigen de kijker uit om zijn persoonlijk universum te betreden waarin het verlangen wordt aangewakkerd. Schilderkundige motieven zoals duikers, zwanen en vogels raken diverse thema’s als overgang, dualiteit en melancholie aan.

Gilliams’ picturale elementen zijn afkomstig uit Westerse en Oosterse verhalen, kunst en culturele geschiedenis. Zijn persoonlijke iconografie is echter niet bestemd om uiteenlopende verwijzingen te ontdekken of om nieuwe betekenislagen toe te voegen, maar dient in de eerste plaats om emoties over te brengen en aan te wakkeren. Het speelse gebruik van materialen en texturen versterkt dit en komt het best tot uiting in zijn ‘stitched canvases’ en ‘blankets’. Zowel op picturaal als sensorisch niveau weet Gilliams met zijn patchwork-stijl de begrenzing van de traditionele schilderkunst te overstijgen.

Locatie: Sint-Petrus-en-Pauluskerk, Middelburgse Kerkstraat, Middelburg

Kunstwerk

Celeste (2022) | 
Olieverf, oliepastel, acrylverf op geprepareerde en gestikte stoffen.

Foto’s

Berichten

Gommaar Gilliams gespot

Kunstenaar Gommaar Gilliams is gespot door suppoost Trees Fockenier. Ze maakte een foto van hem terwijl hij een foto maakte van zijn werk in de Sint-Petrus-en-Pauluskerk in Middelburg. Hij zag dat het goed was…

KFA2022 - Gommaar Gilliams

De laatste dagen voor de opening – Video

De derde editie van Kunstenfestival Aardenburg is op zaterdag 16 juli 2022 van start gegaan. FreshFrame maakte een filmpje van enkele van de laatste voorbereidingen tijdens de opbouw. Je kan het filmpje bekijken via het Vimeo-kanaal van Kunstenfestival Aardenburg.

Kunstenaars KFA22 – Gommaar Gilliams

Gommaar Gilliams - Portret

De semi-abstracte schilderijen van @gommaargilliams verlenen toegang tot een dromerige en tijdloze wereld. Zijn poëtische beeldtaal en gedurfde schilderstijl nodigen de kijker uit om zijn persoonlijk universum te betreden waarin ieders verlangen wordt gekoesterd. Schilderkundige motieven zoals duikers, zwanen en vogels raken diverse thema’s als overgang, dualiteit en melancholie aan.

Meer over Gommaar Gilliams | Overzicht kunstenaars KFA22