Ingrid van de Linde - Portret

Ingrid van de Linde

De Zeeuwse klei, de polder en de Oosterschelde hebben Ingrid van de Linde (°1959, Goes, Nederland) gevormd en toch ervaart ze vooral herkenning op onherbergzame plaatsen als de Himalaya, Birma en Yemen, maar ook Wales en Portugal. Het is vanuit die verbondenheid dat Van de Linde creëert. Haar werk vertaalt zich in film, beeldgedichten en sculpturen. In de onderwerpen die zich aanbieden staan mens, dier en natuur centraal. Het is de universele band tussen mensen die de kunstenares zichtbaar wil maken: ‘Grenzen vervagen, hoe dichter ik bij mijn eigen waarheid kom, hoe meer de grenzen naar de ander verdwijnen. Herkenning is het toverwoord, overgave de verbinding.’

Locatie: Het Gele Huis, Oude Kerkstraat 7, Aardenburg

Kunstwerk

Who oh who are you? Are you my other I? (2022) | 
Autowrak en video

Foto’s

Berichten

De laatste dagen voor de opening – Video

De derde editie van Kunstenfestival Aardenburg is op zaterdag 16 juli 2022 van start gegaan. FreshFrame maakte een filmpje van enkele van de laatste voorbereidingen tijdens de opbouw. Je kan het filmpje bekijken via het Vimeo-kanaal van Kunstenfestival Aardenburg.

Ingrid van de Linde – Autowrak

Met vereende krachten is een autowrak in de tent geplaatst waar Ingrid van de Linde straks haar werk Who oh who are you? Are you my other I? zal tonen. Ingrid was compleet verrast door de schoonheid van de locatie. “Kon niet mooier!” zei de Zeeuwse kunstenares.

Ingrid van de Linde – Tent opslaan

Op het erf van het Gele Huis aan de Oude Kerkstraat in Aardenburg is een legertent gezet waarin de Zeeuwse kunstenares Ingrid van de Linde straks haar werk Who oh who are you? Are you my other I? zal tonen.

Willem de Stigter maakte enkele foto’s.