Koen van den Broek - Foto Isabelle Pateer

Foto Isabelle Pateer

Koen van den Broek

De schilderijen van Koen van den Broek (°1973, Bree, België) – die vaak zijn gebaseerd op foto’s of snapshots die hij zelf maakt – zijn beschrijvingen van het landschap, waarbij de thematiek rond grenzen vaak centraal staat. Enerzijds in het onderzoek dat hij voert naar de grenzen van het schilderij als vlak, anderzijds in zijn herhaaldelijk teruggrijpen naar grensmotieven; goten, bruggen, hoeken van gebouwen of straten. Details worden geïsoleerd, perspectieven worden verschoven en grote kleurvlakken worden aangebracht, waardoor de werken desoriënterend werken. Daarnaast toont Koen van den Broek met zijn schilderijen de menselijke ervaring van zijn omgeving. De werken beschrijven fragmenten van landschappen en stedelijke architectuur, die herkenbaar en alledaags zijn, zoals barsten in het wegdek, stoepranden, lege autosnelwegen of riolen.

Locatie: Heilige Maria Hemelvaart-kerk, Weststraat 80, Aardenburg

Kunstwerk

The Land of Milk & Money (2014) | Olieverf op doek

Foto’s

Berichten

Werken van Koen van den Broek gearriveerd

De vier “ezels” waar de werken van Koen van den Broek inpassen kregen door de vrijwilligers een mooie eikenhouten vernis. En de  vier gigantische schilderijen in de reeks The Land of Milk & Money (2014) kwamen intussen aan in  Heilige Maria Hemelvaart-kerk aan de Weststraat in Aardenburg.

KFA-voorzitter Willem zag dat het goed was…

De ezels van Koen van den Broek

Hulde aan onze vrijwilligers! De houten bekledingen voor de “ezels” van Koen van den Broek staan klaar om te worden geschilderd. Het is omkasting van de vier gigantische schilderijen in de reeks The Land of Milk & Money (2014) die te zien zullen zijn in de Heilige Maria Hemelvaart-kerk aan de Weststraat in Aardenburg.

KFA22 - Koen van den Broek

Koen van den Broek – Vrijwilligers aan de slag

Wiek en Johan zijn in Draaibrug, even buiten Aardenburg, de omkasting van de vier gigantische schilderijen in de reeks The Land of Milk & Money (2014) van Koen van den Broek aan het bouwen. Hulde aan onze vrijwilligers.

KFA22 - Vrijwilligers