Maen Florin - Portret

Maen Florin

In het creatieproces van Maen Florin (°1954, Kleine-Brogel, België) werken intuïtie, toeval en materie op elkaar in. Het sombere werk laat niemand onberoerd en roept een unheimlich gevoel op. Wat diep in ons zit en onzichtbaar is, maakt Florin tastbaar en herkenbaar door middel van haar sculpturen. De beelden ogen bevreemdend en nodigen de kijker uit om ze te plaatsen in een denkbeeldig verhaal. Waar Florin de innerlijke wereld van haar figuren aanvankelijk vertaalde in expressieve en kleurrijke vormen, maken haar uitbundige sculpturen nu plaats voor meer verstilde beelden, als verschijningen die in zichzelf gekeerd zijn. Recent begon Florin steeds meer koppen te maken in keramiek. De monumentale hoofden zijn rechtstreeks in klei vormgegeven en met glazuur beschilderd. Ze beelden geen bestaande personen uit, maar zijn eerder archetypes die zowel de toeschouwers – als de wereld waarin die leven – bevragen.

Locatie: Sint Baafskerk, Sint Bavostraat 5, Aardenburg

Kunstwerk

The hidden garden of delight (2022) | Keramiek

Foto’s

Berichten

De laatste dagen voor de opening – Video

De derde editie van Kunstenfestival Aardenburg is op zaterdag 16 juli 2022 van start gegaan. FreshFrame maakte een filmpje van enkele van de laatste voorbereidingen tijdens de opbouw. Je kan het filmpje bekijken via het Vimeo-kanaal van Kunstenfestival Aardenburg.

Kunstenaars KFA22 – Maen Florin

Maen Florin - Portret

In het creatieproces van @maenflorin werken intuïtie, toeval en materie op elkaar in. Het sombere werk laat niemand onberoerd en roept een unheimlich gevoel op. Wat diep in ons zit en onzichtbaar is, maakt Florin tastbaar en herkenbaar door middel van haar sculpturen. De beelden ogen bevreemdend en nodigen de kijker uit om ze te plaatsen in een denkbeeldig verhaal.

Meer over Maen Florin | Overzicht kunstenaars KFA22