Maria Roosen - Portret

Maria Roosen

Het kunstenaarschap van Maria Roosen (°1957, Oisterwijk, Nederland) kan het best vergeleken worden met het proces van zaaien, oogsten en alles wat daartussen zit. Thema’s als groei, vruchtbaarheid, liefde en dood worden door de kunstenaar zo helder mogelijk verbeeld, steeds gevoed door het dagelijkse leven en haar persoonlijke ervaringen. De sculpturen, aquarellen, installatie en werk in situ zijn het logisch resultaat van verbeelding en maken. Zaaien staat voor Roosen gelijk aan voelen, tekenen en het verzamelen van beelden in het schetsboek, waar de kunstenares vervolgens de juiste materialen bij zoekt. Aquarel en glas vormen vaak de basis voor haar kunstwerken maar ook diverse materialen zoals textiel, papier-maché, meubels, ganzeneieren en granaatappels werden reeds gebruikt in haar artistieke praktijk. Voor een geslaagde oogst laat Roosen het avontuur en de ideeën hun vrije gang gaan en werkt ze vaak samen met ambachtsmannen. Op deze manier komen werken tot stand die beter zijn dan dat ze ooit had kunnen inbeelden.

Locatie: Huis Aernoudts, Markt 8, Aardenburg

Kunstwerk

First Dog (2022)
 | Glas

Foto’s

Berichten

De laatste dagen voor de opening – Video

De derde editie van Kunstenfestival Aardenburg is op zaterdag 16 juli 2022 van start gegaan. FreshFrame maakte een filmpje van enkele van de laatste voorbereidingen tijdens de opbouw. Je kan het filmpje bekijken via het Vimeo-kanaal van Kunstenfestival Aardenburg.

Installatie Maria Roosen

Installatie First Dog (2022) van Maria Roosen aan het vervallen huisje aan de Markt in Aardenburg is bijna voltooid. De kunstenares zag dat het goed was…

Meer materiaal arriveert van kunstenares Maria Roosen

Een busje vol met materiaal kwam aangereden in Aardenburg. Allemaal werk van kunstenares Maria Roosen die enkele dagen geleden al in Aardenburg was om haar tentoonstellingsplaats – het vervallen huisje aan de Markt –  te bekijken.

Curator Benedict Vandaele en enkele bestuursleden hadden de handen vol om het busje leeg te laden. LEF marketing & events, die in het oude stadhuis van Aardenburg huizen naast het huisje, is zo vriendelijk om in de tijdelijke opslag te voorzien. Op 4 juli wordt het huisje van Theo Aernoudts verder “aangekleed”. Dat wordt een spektakel!