Nick Ervinck - Portret

Nick Ervinck

Het artistiek-creatief proces van Nick Ervinck (°1981, Roeselare, België) wordt gestuwd door de mogelijkheden van diverse technieken en materialen. Traditie en innovatie staan niet langer tegenover elkaar, maar worden ingezet om een futuristische wereld te creëren in de vorm van monumentale installaties, handgemaakte en 3D-geprinte sculpturen, keramiek, prenten, tekeningen, lichtboxen en animatiefilm. Games, sciencefiction en popcultuur hebben van meet af aan zijn oeuvre sterk beïnvloed. Kunst- en architectuurgeschiedenis spelen eveneens een prominente rol. Naast culturele aspecten laat de kunstenaar zich ook inspireren door fauna en flora. Niet zelden is zijn fantasierijke beeldtaal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Locatie: Castellum Rodanum, Burchtstraat, Aardenburg

Kunstwerk

Thilap (2018-2019) | Brons

Foto’s

Berichten

De laatste dagen voor de opening – Video

De derde editie van Kunstenfestival Aardenburg is op zaterdag 16 juli 2022 van start gegaan. FreshFrame maakte een filmpje van enkele van de laatste voorbereidingen tijdens de opbouw. Je kan het filmpje bekijken via het Vimeo-kanaal van Kunstenfestival Aardenburg.

Nick Ervinck – Installatie Thilap

Aan de Burchtstraat in Aardenburg werd het werk Thilap van kunstenaar Nick Ervinck geïnstalleerd. Een hele precieze klus.

Curator Benedict Vandaele en KFA-voorzitter Willem de Stigter maakte enkel foto’s en een video.

Kunstenaars KFA2022 – Nick Ervinck

Nick Ervinck - Portret

Het artistiek-creatief proces van @nick_ervinck wordt gestuwd door de mogelijkheden van diverse technieken en materialen. Traditie en innovatie staan niet langer tegenover elkaar, maar worden ingezet om een futuristische wereld te creëren in de vorm van monumentale installaties, handgemaakte en 3D-geprinte sculpturen, keramiek, prenten, tekeningen, lichtboxen en animatiefilm.

Meer over Nick Ervinck | Overzicht kunstenaars KFA22