Schellekens & Peleman en Margriet Van Breevoort - Portret

Schellekens & Peleman en Margriet Van Breevoort

Sinds 2014 vormen Dirk Schellekens (°1974, Wilrijk, België) en Bart Peleman (°1973, Beveren, België) het kunstenaarscollectief Schellekens & Peleman. Het artistiek duo creëert voornamelijk werk met een sterke focus op identiteit en de impact van geopolitieke krachten, zowel op micro- als macroniveau. De provocerende elementen in hun kunstwerken moeten worden opgevat als een uitnodiging om na te denken over maatschappelijke conventies. Zonder een oordeel te vellen, verbinden Schellekens & Peleman kunst met het dagelijkse leven en laten ze de kijker verwonderen en twijfelen. Hiervoor hanteren ze een poëtische, surrealistische beeldtaal, en verpakken hun vlijmscherpe observaties in subtiele lagen van humor en ironie. Schellekens & Peleman hechten veel belang aan de een-op-een interactie tussen het publiek en de kunstwerken. Om deze wisselwerking tot stand te brengen, tonen ze hun werk vaak buiten de muren van artistieke instellingen.

Voor het kunstwerk Drowning Wo/Man werkte het duo samen met kunstenaar Margriet Van Breevoort (°1990, Amsterdam, Nederland). Met haar hyperrealistische beeldhouwtechnieken begeeft de kunstenares zich op de dunne scheidslijn tussen het uitzonderlijke en het onmogelijke. Haar werk dompelt de kijker onder in een aparte wereld waarin bijzondere ervaringen kunnen worden opgedaan. Van Breevoorts oeuvre wil de nadruk leggen op dialectiek tussen mens en natuur en de tegenstellingen tussen het organische en het technische. Locatie: Meulekreek, Middelburg

Kunstwerk

Drowning Wo/Man (2016)
 | Siliconen, metaal, textiel en kunststof

Foto’s

Berichten

De laatste dagen voor de opening – Video

De derde editie van Kunstenfestival Aardenburg is op zaterdag 16 juli 2022 van start gegaan. FreshFrame maakte een filmpje van enkele van de laatste voorbereidingen tijdens de opbouw. Je kan het filmpje bekijken via het Vimeo-kanaal van Kunstenfestival Aardenburg.

Kunstenaars KFA22 – Schellekens & Peleman en Margriet Van Bredevoort

Schellekens & Peleman en Margriet Van Breevoort - Portret

Sinds 2014 vormen Dirk Schellekens en Bart Peleman het kunstenaarscollectief Schellekens & Peleman. Het artistiek duo creëert voornamelijk werk met een sterke focus op identiteit en de impact van geopolitieke krachten, zowel op micro- als macroniveau. De provocerende elementen in hun kunstwerken moeten worden opgevat als een uitnodiging om na te denken over maatschappelijke conventies. Voor het kunstwerk ‘Drowning Wo/Man’ werkte het duo samen met kunstenaar @margrietvanbreevoort. Met haar hyperrealistische beeldhouwtechnieken begeeft de kunstenares zich op de dunne scheidslijn tussen het uitzonderlijke en het onmogelijke.

Meer over Schellekens & Peleman en Margriet Van Breevoort | Overzicht kunstenaars KFA22