Schscht - Portret

Schscht

Sinds 2020 maken Koosje Schmeddes (°1978, Haarlem, Nederland) en Dirk Schellekens (°1974, Wilrijk, België) werk onder de naam Schscht. Voorheen legden beide kunstenaars een individueel artistiek parcours af. Met hun beeldend werk en performances speelt het kunstenaarscollectief met de verhouding – en uitwisseling – tussen verschillende artistieke actoren: kunstenaars, (openbare) (kunst)instellingen en het al dan niet toevallig aanwezige publiek. Het duo legt hierbij de focus op de vraag hoe kunst met het dagelijks leven kan worden verbonden. Schscht zoekt vaak de grenzen op tussen kunstenaar en publiek en doet deze vervagen door het publiek actief te laten deelnemen aan de vormgeving van een beeld.

Locatie: Hoveniersbedrijf Van Elst, Noordstraat 5a, Aardenburg

Kunstwerk

↑↑ This Side Up ↑↑ (2022) | Neon

Foto’s

Berichten

De laatste dagen voor de opening – Video

De derde editie van Kunstenfestival Aardenburg is op zaterdag 16 juli 2022 van start gegaan. FreshFrame maakte een filmpje van enkele van de laatste voorbereidingen tijdens de opbouw. Je kan het filmpje bekijken via het Vimeo-kanaal van Kunstenfestival Aardenburg.

Kunstenaars KFA22 – Schscht

Schscht - Portret

Sinds 2020 maken Koosje Schmeddes en Dirk Schellekens werk onder de naam Schscht. Voorheen legden beide kunstenaars een individueel artistiek parcours af. Met hun beeldend werk en performances speelt het kunstenaarscollectief met de verhouding – en uitwisseling – tussen verschillende artistieke actoren: kunstenaars, (openbare) (kunst)instellingen en het al dan niet toevallig aanwezig publiek. Het duo legt hierbij de focus op de vraag hoe kunst met het dagelijks leven kan worden verbonden. Schscht zoekt vaak de grenzen op tussen kunstenaar en publiek en diet deze vervagen door vet publiek actief te laten deelnemen aan de vorming van een beeld.

Meer over Schscht | Overzicht kunstenaars KFA22