Tamara Dees - Portret

Tamara Dees

De maritieme wereld is nauw verbonden met de artistieke praktijk van Tamara Dees (°1971, Terneuzen, Nederland). De kunstenaar groeide op in een familie van scheepsbouwers- en vaarders, waardoor ze heel wat tijd spendeerde aan de kade en op het water. Als kind lieten de torenhoge boten en scheepswerven een onuitwisbare indruk op haar na. Deze impressies resoneren nog steeds in haar kunstwerken, gemaakt met mixed media. Schepen, golven en de uitgestrekte horizon laten de kijker dagdromen of nemen je mee in een sfeer van stilte en eenzaamheid. De zee als metafoor voor het mysterieuze, het grote onbekende, de eeuwigdurende reis.

Locatie: Het Gele Huis, Oude Kerkstraat 7, Aardenburg

Kunstwerk

Momentum (2015) | Glas, lijsten en autolak

Foto’s

Berichten

Tamara Dees en Johnny Beerens aan de slag

Kunstenaars Tamara Dees en Johnny Beerens zijn aan de slag gegaan in Het Gele Huis in Aardenburg, waar ze beiden hun werk zullen tonen. Curator Benedict Vandaele was er ook om wat toelichting te geven en over de opstelling van de werken te praten.

Kunstenaars KFA22 – Tamara Dees

Tamara Dees - Portret

De maritieme wereld is nauw verbonden met de artistieke praktijk van @tamaradees. De kunstenaar groeide op in een familie van scheepsbouwers- en vaarders, waardoor ze heel wat tijd spendeerde aan de kade en op het water. Als kind lieten de torenhoge boten en scheepswerven een onuitwisbare indruk op haar na. Deze impressies resoneren nog steeds in haar kunstwerken, gemaakt met mixed media. Schepen, golven en de uitgestrekte horizon laten de kijker dagdromen of nemen je mee in een sfeer van stilte en eenzaamheid. De zee als metafoor voor het mysterieuze, het grote onbekende, de eeuwigdurende reis.

Meer over Tamara Dees | Overzicht kunstenaars KFA22