Beeldende kunst

Toen ik in de herfst van 2016 door de Stichting Aardenburg Kunstenfestival werd gevraagd om hen te helpen een ambitieus festival op te zetten waarin beeldende kunst centraal stond, moest ik niet lang nadenken: “Ja, graag.”

Het leren kennen van Aardenburg, de locaties, de mensen en de mogelijkheden was een rijke ervaring; het samen de middelen zoeken omdat er iets bijzonders te kunnen brengen geen sinecure. Ik heb uit werk van beroemde, bekende en minder bekende kunstenaars een selectie gemaakt met ‘Plaatsbepaling’ als invalshoek. Het werk en de bijzondere, mooie en soms lastige locaties moesten elkaar versterken.

Ik denk dat we met dit ensemble avontuurlijke kunst brengen, waarin je je als toeschouwer kunt spiegelen, waarbij je stil kunt staan en waarover je je kunt verwonderen. Om daardoor geïnspireerd verder te gaan met het vormgeven aan je leven. Ik hoop dat deze tentoonstelling Aardenburg tot een plek maakt die raakt aan het intellectuele en spirituele brandpunt dat het stadje ooit was. En daaraan het begin van een nieuwe traditie toevoegt.

Nico Out – curator

Locaties en kunstenaars

1. Voormalige Gemeentehuis

2. Sint Baafskerk

3. Doopsgezinde Gemeente

4. Maria-Hemelvaartkerk

5. Oude School

6. Freemen Gallery

7. Schuur Wijffels

8. Tuin Jongsma en 9. Tuin Archeologisch Museum

 

Zaalbrieven
De volgende zaalbrieven zijn beschikbaar: