Evenementenagenda

Het Kunstenfestival Aardenburg biedt drie maanden lang ook een reeks culturele evenementen.

Doorlopend
In het Voormalige Gemeentehuis (Markt) richtte het Inktpotgenootschap samen met het Poëziecentrum Gent een tijdelijke Poëziewinkel in.

Tegen de gevel van een vervallen huisje rechts naast het Voormalige Gemeentehuis (Markt) hangen foto’s van Wietse Jongsma. Met het  project Aardenburg Leest toont hij Aardenburgers met hun favoriete boek.

In de schuur van Wijffels (Noordstraat 12) presenteert GAZ dagelijks een Videoregistratie.

Iedere donderdag- en zaterdagmiddag kunt u deelnemen aan een gegidste Kunstwandeling langs de tentoonstellingslocaties. De wandeling start om 13.30 uur aan de ingang van het Voormalige Gemeentehuis (Markt 7). Deelnameprijs: € 15,00 per persoon, toegangskaart voor de expositie inbegrepen. Aanmelden via Ad van Rijswijk: zihz@hetnet.nl of tel. +31 (0)117 49 11 12.

In Talkshows gaat curator Nico Out in gesprek met deelnemende kunstenaars. Data worden bekend gemaakt op deze websitepagina, via Facebook en via onze nieuwsbrief.

Iedere dinsdagochtend ontdekt u onder begeleiding van een stadsgids al wandelend de rijke geschiedenis van Aardenburg. Deelnameprijs: vrijwillige bijdrage. Vertrek om 10.30 uur vanaf het Voormalige Gemeentehuis (Markt) .

Op datum
Zaterdag 8 juli, 20.00 uur – Openingsfeest Kunstenfestival Aardenburg
Locatie: Markt
Muziek en spectaculair straattheater van Close Act.

Zaterdag 22 juli, 20.00 uur – Concert door Sarah D’hondt Duo
Locatie: RK Kerk, Weststraat 80

Sarah D’hondt heeft een stevige reputatie als chansonnière. Samen met Stijn Bettens geeft zij een intiem optreden op een prachtige locatie.
Entree: € 7,50
Kaartverkoop ter plaatse in de kerk. Geen reserveringen / voorverkoop.
sarahdhondt.be.

Zondag 23 juli, 10.00 uur – Culturele kerkdienst door 3 kerken in de St. Baafskerk
Locatie: Sint Baafskerk, Sint Bavostraat 3

Voorgangers: Marc Moens, ds. Marian Taalman en ds. Marijn Vermet. Gastspreker: Nico Out. Muziek: Chika Sasaki (viool), Joke Verswijvel (viool) en Niek Luuring (organist)
Entree: gratis
Organisatie: Doopsgezinde Gemeente Aardenburg; Parochie Heilige Andreas – Parochiekern Zuid – Aardenburg, Sluis, Eede; en Protestantse Kerk Aardenburg – Sint Kruis

Zaterdag 29 juli, 14.00 tot 17.00 uur – Straattheater Poëtisch kapsalon
Locatie: Kaaiplein

Een kapsalon tussen boekjes en gedichten: de kappers van het poëtisch kapsalon zijn niet alleen haarartiesten, maar vooral kakelende babbelaars! Van wachtrij tot klant: iedereen hoort gedichten, kan meezingen met de staartjes-rap, luistert naar verhaaltjes, speelt mee met een knip-en-krol-woordspel, een waar woorden-haar-metamorfoos-spektakel!
Entree: gratis
kipvantroje.be.

Zondag 30 juli, 12.00 tot 14.00 uur – Lezing Nico Out
Locatie: Doopsgezinde Gemeente Aardenburg, Weststraat 37
Curator Nico Out gaat tijdens de lezing in op het thema van het kunstenfestival en het geëxposeerde werk. Er is een korte pauze met koffie en thee. Het programma loopt tot 14.00 uur. Zo hebt u nadien nog mooi de tijd om alle locaties te bezoeken.
Entree: € 7,50 per persoon (lezing) en € 15,00 per persoon (lezing en toegangsticket voor expositie.
U kunt uw kaarten reserveren via het overmaken van € 7,50 of € 15,00 per persoon op rekeningnummer NL18 TRIO 0198 0501 43 ten name van Het Verschil Maken. Het aantal kaarten is beperkt.

Vrijdag 11 augustus, 20.00 uur – Concert Maike Boerdam
Locatie: RK Kerk, Weststraat 80
De roots van Maike liggen in Zeeland, haar ouders komen uit Sluis. Maike brak door als (musical) actrice, bracht in 2010 haar debuutalbum als zangeres uit en zal met haar stem de Rooms Katholieke Kerk in vervoering brengen.
Entree: € 10,00
Kaartverkoop ter plaatse in de kerk. Geen reserveringen / voorverkoop. 
maikeboerdam.net.

Zaterdag 12 augustus, 11.00 tot 17.00 uur  – Graffitiworkshop
Locatie: Oude School, Markt 5
Urban Umbrella geeft een gratis workshop voor wie wil kennismaken met graffiti als kunstvorm. Vanaf 8 jaar.
Er is een beperkt aantal plaatsen, dus geef je snel op via kunstenfestivalaardenburg@gmail.com

Vrijdag 18 augustus, 20.00 uur – Concert Verloren Akkoord
Locatie: Tuin van familie Neefs, Weststraat 84
Achter Het Verloren Akkoord gaat een duo schuil: Sebastiaan Carron en Rutger Mathys. Jonge mannen met een voorliefde voor Nederlandstalige kleinkunst, Franstalige Chansons en Crooners/Jazz. Het optreden vindt plaats in een prachtige tuin in het centrum van Aardenburg.
Entree: gratis
hetverlorenakkoord.be.

Zaterdag 19 augustus, 15.00 tot 17.00 uur – Straattheater CirKids
Locatie: Markt
Theatergezelschap Kip van Troje komt na het geslaagde Poëtisch kapsalon voor een tweede keer naar het Kunstenfestival Aardenburg. Nu rekent Kip van Troje in CirKids op de circusambities van jonge en ook wat oudere Aardenburgers. Meer dan twee ballen in de lucht houden? Dansen op een slappe koord? Je in alle bochten wringen? Als circusfiguren kleuren de CirKids van Kip van Troje het marktplein. Speelse acrobatieën, stuntelige touwnummers, een beertje van een slangenvrouw… De kleurige CirKids brengen het allemaal!
Entree: gratis 
kipvantroje.be.

Zondag 20 augustus 2017 – 17.15 tot 18.15 uur – In gesprek met Eveline van Duyl
Locatie: Voormalige Gemeentehuis
U maakt nader kennis met de kunstenares. Omringd door ‘haar’ filosofen gaat zij in gesprek met gspreksleider Peter Quekel en met u.
Entree: € 7,50 (drankje inbegrepen).
Het aantal plaatsen is beperkt. Wilt u zeker zijn van een plaats stuur dan een mail naar: schiks@vodafonethuis.nl

Zondag 3 september 2017, 13.30 uur – Rinus Roepman vertelt over zijn “kastjes”
Locatie: Oude School
Veel bezoekers zijn enthousiast over het werk van Rinus Roepman. Perfect afgewerkte kastjes van notenhout, met subtiel ingebouwde verlichting. Spannende, mooie en intrigerende combinaties van beeld, tekst en object. Vaak afkomstig van of geïnspireerd door reizen. Ook waarnemingen die hij deed en gedachten, kunnen tot een invulling leiden. Of iets wat hij vindt. Twee aan twee vertellen ze verhalen. Die u zelf kunt bedenken. Maar bij elk werk heeft Rinus Roepman ook een persoonlijk verhaal. Zoals u in het filmpje kunt zien.Op zondag 3 september 2017 is Rinus er zelf. Met veel plezier zal hij u meenemen naar de wereld achter zijn kastjes. Daarmee voegt hij er een boeiende dimensie aan toe. Gratis entree op vertoon van een toegangsbewijs voor het festival.

Zondag 3 september 2017, 16.00 tot 18.00 uur – BachPlus Opera Pimpinone Teleman
Locatie: Sint Baafskerk
Wat gebeurt er als een mooie en lieftallige dienstmeid het hoofd van haar oudere werkgever Pimpinone op hol doet slaan? Eenmaal het huwelijkscontract ondertekend, verdwijnt haar onderdanigheid als sneeuw voor de zon en ontpopt Vespetta zich tot een venijnig wespje dat haar naam alle eer aandoet. Bachs collega, concurrent en vriend Georg Philipp Telemann – dit jaar 250 jaar geleden overleden – kijkt in zijn kameropera Pimpinone (Die ungleiche Heirat zwische Vespetta und Pimpinone, TWV 21:15) vanop de zijlijn met humor naar de perikelen van dit ongelijke huwelijk. Pittige muziek, snedige dialogen, gevatte replieken en misschien wel de allereerste echtelijke ruzie in muziek gezet…
Artistieke leiding: Bart Naessens. Zang: sopraan Amaryllis Dieltiens en bas Tiemo Wang. Instrumentaal ensemble: eerste viool Annelies Decock – Ortwin Lowyck – Izana Soria, tweede viool Marie Mooij – Gisela Cammaert – Marieke Vos, viola Kaat De Cock – Manuela Bucher, cello Bernard Woltèche – Edouard Catalan en violone Elise Christiaens. Organo: Bart Naessens.
Bachstad Aardenburg biedt bezoekers van het concert een combiticket concert BachPlus Opera Pimpinone Teleman + Kunstenfestival Aardenburg aan.
Entree: combiticket € 22,50Kaarten in voorverkoop ook aan de ontvangstbalies:  Voormalige Gemeentehuis en Sint Baafskerk
www.bachstad.eu

Zaterdag 9 september – Slotfeest
Locatie: Markt
Kunstmarkt van 12.00 tot 18.00 uur met vanaf 19.00 uur slotfeest voor vrijwilligers en betrokkenen met livemuziek van de coverband Stuk uit Breskens.