Idris Sevenans

‘Iets dat al gedaan is in de jaren zestig’ (2019)
Foto: Idris Sevenans

°1991
Opgesloten, gevangen en onophoudelijk vernederd en betutteld in een wereld die wordt bestierd door aan het conciërgesyndroom leidende slaven, tevens meester in de op tweedehandskennis gebaseerde regelneverij en de geïnstitutionaliseerde kortzichtigheid, gekerkerd in die wereld dus, en onophoudelijk bestookt door achterlijke voorschriften en stompzinnige, lelijke beelden en slogans die ons moeten aanzetten tot het consumeren van zinloze, nutteloze, smakeloze, kleurloze en ambetante dingen die we niet van node hebben, verzuipend in onnute onzinnigheid dus, verademen wij bij elke kennismaking met de aikido-achtige wijze waarop deze alomtegenwoordige duizendpoot de onbenullige impetus van opgemelde constante agressie omzet in een spiraalvormige beweging die haar met een vette smak vloert en voor heel even de lucht klaart en de horizon weer zichtbaar maakt. Elk uitsproken, geschreven, gedrukt of anderszins in een smakeloze lay-out tot ons gekomen woord, wordt meteen verkeerd begrepen en op zijn plaats gezet. Dankzij de Grote Slavische filosoof, die de hierboven omschreven modieuze diarree countert door middel van een zogezegd door Lacan gerechtvaardigde filosofische plethorie, dankzij Hem dus, weten we dat de denkende mens zo overleeft in eeuwenoude dictaturen: door niks niet ernstig te nemen, niets te geloven, niets te doen, niets te onthouden en niets te weten en in de armoedige aangeklede keuken, als er niemand anders thuis is, staand op een omgekeerde wasteil en zichzelf beschouwend in de afbladderende spiegel boven het aanrecht dat ook dienstdoet als wastafel, Stalins tics te imiteren en er nog eens goed mee te lachen.

Locatie
Voormalige winkel Daansen
Marktstraat, Aardenburg (als Troebel Neyntje)

Vorsterman van Oyenschool
Sint-Bavostraat, Aardenburg (als AARS)

Tuin van Sint Baafskerk
Sint-Bavostraat, Aardenburg (als Idris Sevenans)

Websites
Idris Sevenans – Instagram
AARS – Antwerp Artist Run School
Troebel Neyntje

 

Tentoongestelde werken

Berichten

Hoog bezoek…

Een Chinese delegatie bezoekt het Spinoza Summer House @ Aarsenburg fArt estival 2019.

Een kunstcampus in Aardenburg

De voormalige Vorsterman van Oyenschool aan de Sint-Bavostraat in  Aardenburg krijgt tijdens de tweede editie van de Biënnale Kunstenfestival Aardenburg een nieuwe bestemming. Het wordt de kunstcampus van AARS, de Antwerp Artist Run School, een initiatief van Idris Sevenans. De naamborden hangen er alvast en de koets staat in het speelveld…

Foto’s Henriette van Overbeek

Jong geweld in voormalige winkel Daansen

De voormalige winkel Daansen aan de Marktstraat in Aardenburg is tijdens de tweede editie van de Biënnale Kunstenfestival Aardenburg de broed- en werkplaats voor Troebel Neyntje, de samenwerking van een aantal jonge kunstenaars op initiatief van Idris Sevenans. Ze zijn er nu al aan de slag en ook tijdens het festival is er bijna elke dag wel wat te doen én te beleven.

Foto’s Henriëtte van Overbeek