Kasper De Vos

‘100% klei’ (2019)
Tentoongesteld tijdens ‘Hors Commerce is ook commerce’, Ronny Van de Velde, Knokke.
Foto: Bedrich Eisenhoet

°1988
Soms verbindt De Vos geboetseerde lichaamsdelen met gevonden voorwerpen om tot groteske of anderszins dansante stapelingen te komen. De logica achter deze stapelingen is fysiek. Zo herkennen wij ergens een houten kapstok, die wordt aangesloten op een stuk paraplu, een stofzuigerbuis, de achterzijde van een Thonet-stoel, een verwarmingsbuis en een bierfles, omdat al die dingen op elkaar passen. In deze tentoonstelling ontmoeten we een negen meter lange arm, voornamelijk bestaande uit gevonden kepers die vroeger deel uitmaakten van een dakgebinte en allerlei buizen en snoeren die het beeld van aders en zenuwen oproepen. De hand loopt uit op ultra-zacht uitziende, piepschuimen vingertoppen. Ook zien we het kraam met eigen klei (Antwerps grof, Luikse worst, W-Vlaams grijs, Vl-Brabants nat enzovoort).

Locatie
Schuur Theo Aernoudts
Markt, Aardenburg

Markt, Aardenburg

Toren van Sint Baafskerk
Sint-Bavostraat, Aardenburg

Website

 

Tentoongestelde werken

Berichten

Ground residentie Aardenburg

Op zoek naar avontuur? Bij deze bent u door kunstenaars Leendert Van Accoleyen en Kasper De Vos van harte uitgenodigd op de kamp-residentie georganiseerd in het kader van de Biënnale Kunstenfestival Aardenburg.

Deze kamp-residentie is bedoeld voor iedereen die graag wil maken en spelen, in relatie met de omgeving. Een weiland aan de rand van Aardenburg, charmant dorpje en zijn bewoners in Zeeuws-Vlaanderen, Nederland. Op de weide is er de mogelijkheid tot knutselen, kamperen, wassen, eten, drinken, koken, dromen en slapen. Volgende activiteiten staan al gepland: vissen in het kanaal, fietstocht naar de zee, prospectie van oude grenspalen…

Deze residentie gaat van start op zondag 21 juli 2019 met een feestelijke opening om 16 uur en wordt op dinsdag 30 juli 2019 wederom feestelijk afgesloten. De periode van verblijf is zelf te bepalen. De residentie wordt financieel niet ondersteund, u wordt dus aangeraden zelf basismateriaal en proviand te voorzien (in overleg met de participanten).

Aardenburg ligt net over de Nederlandse grens en is met de wagen makkelijk bereikbaar. Op ongeveer twee uur fietsen vanuit Gent en één uur vanuit Knokke-Heist.

Voor vragen en meer informatie: Leendert Van Accoleyen (+32 499 507099) en Kasper De Vos (+32 484 275396).

Kunstwerk van Kasper De Vos verhuisd

Het kunstwerk ‘Bovenste extremiteit’ (2018) van Kasper De Vos heeft een nieuwe plek gekregen in de tweede editie van de Biënnale Kunstenfestival Aardenburg. De gemeente Sluis had bezwaar gemaakt dat het werk was opgehangen in het oude lindendreefje die leidt naar de toegang van de Sint Baafskerk.

Het werk, opgebouwd uit hout, polystyreen, buizen, elektriciteitskabels, pvc buis, spanriemen, acrylhars en metaal kreeg een plaats in een schuur achter het vervallen huisje dat rechts staat van het voormalig stadhuis aan de Markt. De hand, ongeveer 9 meter lang, roept een magische en beklemmende indruk op in de schuur.

Kasper De Vos (°1988) – Bovenste extremiteit, 2018
Hout, polystyreen, buizen, elektriciteitskabels, pvc buis, spanriemen, acrylhars en metaal, 60 x 900 x 200 cm

Foto: Wietse Jongsma

Kleikraam Kasper De Vos

Impressie van de kleikraam van Kasper De Vos aan de Markt, Aardenburg.