Leendert Van Accoleyen

‘De confrontatie’ (2017)
Foto: Ann D’Haens

°1991
Deze beeldhouwer lijkt de wereld te bestormen. Ook hier moet alles omhoog, de hoogte in en weg van de grond: zware balken of stenen, grote piepschuimen blokken. Schorende latten worden samengebonden met heel dun touw, schuin omhooggetilde balken worden op hun plaats gehouden door dikker touw. De dingen hebben wielen om ze te kunnen verplaatsen. Grote wielen van gips, kleine rollende metalen hulzen. Zelfgemaakte kachels brengen een bromtoon voort terwijl de hen voedende, staande houten latten onzichtbaar korter worden. De dingen worden verplaatst, gesleept, opgetild en tot een tijdelijk zweven gebracht. Alsof de natuur zelf aan het denken gaat en deze jongeman gebruikt om tot nieuwe constellaties te komen.

Verbluffend. Ons lokkend in een ademloos kijken.

Locatie
Weide aan het eind van de Sint-Bavostraat, Aardenburg

Sint Baafskerk
Sint-Bavostraat, Aardenburg

Website

 

Berichten

Afbreken Ground Residentie

Kunstenaar Leendert Van Accoleyen was de laatste om de tweede editie van de Biënnale Kunstenfestival Aardenburg te verlaten. Hij had nog behoorlijk wat werk om zijn hoogtetent af te breken.

Video en foto’s Wietse Jongsma

Ground Residentie houdt stand!

De storm van afgelopen vrijdag 9 augustus 2019 heeft de krachtmeting met de Ground Residentie van kunstenaar Leendert Van Accoleyen verloren. De tent op grote hoogte doorstond op elk moment de felle winden. Van Accoleyen is gekend om zijn stevige constructies en was op elk ogenblik zeker van zijn stuk. De kunstenaar is nog tot aan het eind van de tweede editie van de Biënnale Kunstenfestival Aardenburg op post.

 

Video Willem de Stigter

Groud residentie Aardenburg update

Kunstenaar Leendert Van Accoleyen voelt zich als een vis in het water op de weide aan het einde van de Sint-Bavostraat in Aardenburg. Hij woont en werkt daar tot aan het eind van de tweede Biënnale Kunstenfestival Aardenburg. Bezoek je het festival, ga dan zeker bij hem op bezoek.

Foto’s Henriette van Overbeek