Samenwerking Kunstenfestival Aardenburg en BachStad Aardenburg

Zondag 3 september 2017, 16.00 tot 18.00 uur – BachPlus Opera Pimpinone Teleman
Locatie: Sint Baafskerk

Wat gebeurt er als een mooie en lieftallige dienstmeid het hoofd van haar oudere werkgever Pimpinone op hol doet slaan? Eenmaal het huwelijkscontract ondertekend, verdwijnt haar onderdanigheid als sneeuw voor de zon en ontpopt Vespetta zich tot een venijnig wespje dat haar naam alle eer aandoet. Bachs collega, concurrent en vriend Georg Philipp Telemann – dit jaar 250 jaar geleden overleden – kijkt in zijn kameropera Pimpinone (Die ungleiche Heirat zwische Vespetta und Pimpinone, TWV 21:15) vanop de zijlijn met humor naar de perikelen van dit ongelijke huwelijk. Pittige muziek, snedige dialogen, gevatte replieken en misschien wel de allereerste echtelijke ruzie in muziek gezet…

Artistieke leiding: Bart Naessens.
Zang: sopraan Amaryllis Dieltiens en bas Tiemo Wang.
Instrumentaal ensemble: eerste viool Annelies Decock – Ortwin Lowyck – Izana Soria, tweede viool Marie Mooij – Gisela Cammaert – Marieke Vos, viola Kaat De Cock – Manuela Bucher, cello Bernard Woltèche – Edouard Catalan en violone Elise Christiaens.
Organo: Bart Naessens.

BachStad Aardenburg biedt bezoekers van het concert een combiticket concert BachPlus Opera Pimpinone Teleman + Kunstenfestival Aardenburg aan. Entree: combiticket € 22,50Kaarten in voorverkoop ook aan de ontvangstbalies:  Voormalige Gemeentehuis en Sint Baafskerk

 

Rinus Roepman vertelt over zijn “kastjes”

Veel bezoekers zijn enthousiast over het werk van Rinus Roepman. Perfect afgewerkte kastjes van notenhout, met subtiel ingebouwde verlichting. Spannende, mooie en intrigerende combinaties van beeld, tekst en object. Vaak afkomstig van of geïnspireerd door reizen. Ook waarnemingen die hij deed en gedachten, kunnen tot een invulling leiden. Of iets wat hij vindt. Twee aan twee vertellen ze verhalen. Die u zelf kunt bedenken. Maar bij elk werk heeft Rinus Roepman ook een persoonlijk verhaal. Zoals u in een filmpje kunt zien.

Op zondag 3 september 2017 is Rinus er zelf en vertelt hij vanaf 13.30 uur over zijn werk in zijn ruimte in de Oude School (Markt 5). Met veel plezier zal hij u meenemen naar de wereld achter zijn kastjes. Daarmee voegt hij er een boeiende dimensie aan toe. Gratis entree op vertoon van een toegangsbewijs voor het festival.

 

Graffitikunst van Urban Umbrella

Sinds zaterdag 12 augustus hebben we er nieuw werk bij. Onder de vlag van Urban Umbrella hebben graffiti-kunstenaars uit Nederland, België en Brazilië hún visie op het thema Plaatsbepaling verbeeld. Ze speelden in op de cybermaatschappij, de fantasie en de natuur als bron van bestaan en de rol van de vrouw daarin. Ook het vormgeven aan je eigen leven, Je tag zetten is onderdeel van hun bijdrage.

Raemansky uit Eede bouwde een ruimte om tot een plek waar je haar kijk op Aardenburg kunt ervaren. En het kan zijn dat u binnenkort ergens in Zeeuws-Vlaanderen een bijzonder beschilderde auto tegenkomt. De mensen van Urban Umbrella transformeerden namelijk enkele door Garage Pieters uit Waterlandkerkje beschikbaar gesteld auto’s tot rijdende kunstobjecten. Garage Pieters en Urban Umbrella: bedankt!